vrijdag 20 maart 2015

Dinsdag 24 & Donderdag 26 maart Filmavond

Meet the Parents 

Greg Focker wil graag gaan trouwen met zijn vriendin Pam. De ouders van Pam vinden het echter heel belangrijk dat Greg eerst hun toestemming vraagt, en daarom gaan ze een weekendje bij hen op bezoek. De ouders van Pam blijken niet zo heel enthousiast te zijn over hun aanstaande schoonzoon. Pams vader is een oud CIA-medewerker en heeft een heel grote hekel aan liegen. Aangezien Greg een goede indruk wil maken, is hij gedwongen om hier en daar wat dingen te verzinnen, bijvoorbeeld dat hij niet rookt. Elke leugen heeft weer tot gevolg dat hij nog meer moet verzinnen en dat Pams vader hem steeds minder geschikt vindt. Uiteindelijk blijkt Greg ook nog een andere naam te hebben. Hij heet in werkelijkheid Gaylord Myron Focker

Meet the Fockers
 
Er staat verpleger Gaylord Myron Focker (Stiller) een regelrechte ramp te wachten wanneer zijn schoonvader Jack (De Niro), een ex-CIA-agent die geen blad voor de mond neemt, Gaylords uiterst onconventionele ouders, moeder Rozalin en vader Bernard (Streisand en Hoffman), wil ontmoeten. De familiebijeenkomst loopt echter hopeloos in het honderd.
Gaylord Fockers ouders zijn namelijk alles wat de ouders van Pam Byrnes (Gaylords aanstaande) niet zijn: brutaler, losser en veel stouter. Gaylord probeert er alles aan te doen om dit beeld van zijn ouders te verbergen voor de ouders van Pam. Gaylord schaamt zich enorm en wil vooral niet verkeerd overkomen tegenover zijn schoonvader. Pams moeder Dina vindt het allemaal ongewoontjes maar krijgt er steeds meer lol in en wordt goede vrienden met Rozalin.
Jack en Dina passen tijdelijk op hun kleinzoon Little Jack, de zoon van hun dochter Debbie. Jack probeert een superkind van hem te maken dat met behulp van gebarentaal alles duidelijk maakt. Wanneer Gaylord de taak krijgt op hem te passen, gaat dit radicaal fout. Little Jack leert namelijk van hem zijn eerste woordje: "Ass-hole", tot ongenoegen van Jack die er als enige niet om kan lachen.
Wanneer er dingen mis zijn met de bus van Jack, gaat hij met Bernie Focker langs bij Jorge, de zoon van Isabel, de voormalige huishoudster en oppas van de Fockers. Gaylord werd destijds ontmaagd door Isabel en het valt Jack op dat Jorges gezicht overeenkomsten vertoont met dat van Gaylord. Hij gaat in zijn bus op onderzoek uit en probeert DNA te verkrijgen van Jorge en Gaylord om op die manier te kunnen bewijzen dat Gaylord een kind bij Isabel heeft.
Tijdens een gezellige avond in een tropische bar dient Jack Gaylord een waarheidsserum toe. Het gevolg is dat Gaylord alles opbiecht wat hij denkt de waarheid te zijn. Pam vindt dat hij raar doet en kan niet geloven wat er allemaal wordt gezegd.
Uiteindelijk moet Jack bekennen dat hij een fout heeft gemaakt en dat Jorge niet de zoon van Gaylord is. Iedereen is opgelucht en Pam en Gaylord kunnen met een gerust hart trouwen. Aan het einde blijkt dat zwanger is.

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten